top of page

5 Moduri Prin Care Studiul Pianului Ajută Dezvoltarea Copilului🎹Toată lumea știe că adoptarea unui nou instrument este benefic pentru cei mici! Dar de ce...?


Am creat pentru voi o listă scurtă de 5 motive pentru care studiul la pian ajuta la dezvoltarea echilibrată a celor mici:


1. Pianul ajută dezvoltarea intelectuală.


Un studiu ce s-a desfășurat în Canada a dovedit faptul că participarea la orele de pian, dar și de canto, pentru o perioadă de cel puțin nouă luni, a adăugat, în medie, trei puncte IQ-ului celor mici. Prin urmare, această descoperire susține teoria conform căreia lecțiile regulate de pian facilitează o buna dezvoltare intelectuală a copilului, ajutându-l să devină mai inteligent.


2. Studiul pianului îmbunătățește abilitățile de ascultare ale celui mic.


Un studiu efectuat în anul 2012 a relevat faptul că lecțiile de pian îmbunătățesc capacitatea creierului de a procesa sunetele. Conform acestei lucrări de cercetare, studierea pianului produce efecte benefice pe termen lung, chiar și atunci când lecțiile sunt întrerupte prematur.


3. Lecțiile de pian aduc numeroase beneficii emoționale și comportamentale.


Cercetătorii canadieni au constatat faptul că pianul poate ajuta la sporirea atenției copilului, reducerea semnificativă a anxietății sociale dar și la îmbunătățirea controlului asupra emoțiilor. Această descoperire le oferă speranță părinților care au copilași ce se confruntă cu anumite tulburări comportamentale, emoționale, sau de atenție. Pe lângă acest fapt, lecțiile de pian pot, în unele cazuri, înlocui tratamentul medicamentos al acestor tulburări, fiind o alternativă plăcută și benefică pentru cei mici.


4. Pianul încurajează dezvoltarea și îmbunătățirea coordonării.


În general, orele petrecute studiind muzica sunt benefice atunci când vine vorba despre dezvoltarea coordonării motrice a copiilor, însă pianul vine cu un pachet suplimentar de avantaje. Lecțiile de pian oferă celor mici posibilitatea de a-și întrebuința simultan atât partea stângă, cât și partea dreaptă a corpului. Pe lângă dobândirea ambidexterității și îmbunătățirea generală a coordonării și a sincronizării, studiul conștiincios al pianului favorizează dezvoltarea armonioasă a capacităților fizice. Pianul poate spori nivelul de performanță sportivă al micuților dumneavoastră.


5. Pianul crește stima de sine a copilului.


Cântatul la pian permite celor mici să își etaleze talentele și abilitățile muzicale. Lecțiile de pian îi ajută pe copii să aprecieze valoarea muncii grele și a determinării. Depășirea sarcinilor dificile, precum stăpânirea cu succes a unei noi partituri, reprezintă un mod prin care copiii dumneavoastră gustă dulceața propriilor roade, conștientizându-și talentul și învățând cât de departe îi poate duce disciplina. Aceste fapte îmbunătățesc considerabil stima de sine a copiilor.


Prin urmare, a învăța să cânți la pian oferă o mulțime de beneficii uimitoare copilașilor , beneficii de care cei mici se vor putea bucura pe tot parcursul vieții:

  • Stimularea creativității într-un mediu sigur și confortabil.

  • Gestionarea a emoțiilor, care duce la un nivel mai scăzut de stres.

  • Crearea unui obicei zilnic benefic pentru dezvoltarea lor echilibrată

În cadrul Fabricii de Bucurii, oferim cu drag ore de pian! Așa că, dacă ai orice fel de întrebare legată de articolul de mai sus sau dacă vrei să te programezi la o lecție de testare poți completa formularul de programare sau ne poți contacta direct pe whatsapp!

368 views

Comentarios


bottom of page