top of page

5 Moduri Prin Care Studiul Pianului Ajut─â Dezvoltarea Copilului­čÄ╣Toată lumea știe că adoptarea unui nou instrument este benefic pentru cei mici! Dar de ce...?


Am creat pentru voi o list─â scurt─â de 5 motive pentru care studiul la pian ajuta la dezvoltarea echilibrat─â a celor mici:


1. Pianul ajut─â dezvoltarea intelectual─â.


Un studiu ce s-a desf─â╚Öurat ├«n Canada a dovedit faptul c─â participarea la orele de pian, dar ╚Öi de canto, pentru o perioad─â de cel pu╚Ťin nou─â luni, a ad─âugat, ├«n medie, trei puncte IQ-ului celor mici. Prin urmare, aceast─â descoperire sus╚Ťine teoria conform c─âreia lec╚Ťiile regulate de pian faciliteaz─â o buna dezvoltare intelectual─â a copilului, ajut├óndu-l s─â devin─â mai inteligent.


2. Studiul pianului ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte abilit─â╚Ťile de ascultare ale celui mic.


Un studiu efectuat ├«n anul 2012 a relevat faptul c─â lec╚Ťiile de pian ├«mbun─ât─â╚Ťesc capacitatea creierului de a procesa sunetele. Conform acestei lucr─âri de cercetare, studierea pianului produce efecte benefice pe termen lung, chiar ╚Öi atunci c├ónd lec╚Ťiile sunt ├«ntrerupte prematur.


3. Lec╚Ťiile de pian aduc numeroase beneficii emo╚Ťionale ╚Öi comportamentale.


Cercet─âtorii canadieni au constatat faptul c─â pianul poate ajuta la sporirea aten╚Ťiei copilului, reducerea semnificativ─â a anxiet─â╚Ťii sociale dar ╚Öi la ├«mbun─ât─â╚Ťirea controlului asupra emo╚Ťiilor. Aceast─â descoperire le ofer─â speran╚Ť─â p─ârin╚Ťilor care au copila╚Öi ce se confrunt─â cu anumite tulbur─âri comportamentale, emo╚Ťionale, sau de aten╚Ťie. Pe l├óng─â acest fapt, lec╚Ťiile de pian pot, ├«n unele cazuri, ├«nlocui tratamentul medicamentos al acestor tulbur─âri, fiind o alternativ─â pl─âcut─â ╚Öi benefic─â pentru cei mici.


4. Pianul ├«ncurajeaz─â dezvoltarea ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea coordon─ârii.


├Än general, orele petrecute studiind muzica sunt benefice atunci c├ónd vine vorba despre dezvoltarea coordon─ârii motrice a copiilor, ├«ns─â pianul vine cu un pachet suplimentar de avantaje. Lec╚Ťiile de pian ofer─â celor mici posibilitatea de a-╚Öi ├«ntrebuin╚Ťa simultan at├ót partea st├óng─â, c├ót ╚Öi partea dreapt─â a corpului. Pe l├óng─â dob├óndirea ambidexterit─â╚Ťii ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea general─â a coordon─ârii ╚Öi a sincroniz─ârii, studiul con╚Ötiincios al pianului favorizeaz─â dezvoltarea armonioas─â a capacit─â╚Ťilor fizice. Pianul poate spori nivelul de performan╚Ť─â sportiv─â al micu╚Ťilor dumneavoastr─â.


5. Pianul crește stima de sine a copilului.


C├óntatul la pian permite celor mici s─â ├«╚Öi etaleze talentele ╚Öi abilit─â╚Ťile muzicale. Lec╚Ťiile de pian ├«i ajut─â pe copii s─â aprecieze valoarea muncii grele ╚Öi a determin─ârii. Dep─â╚Öirea sarcinilor dificile, precum st─âp├ónirea cu succes a unei noi partituri, reprezint─â un mod prin care copiii dumneavoastr─â gust─â dulcea╚Ťa propriilor roade, con╚Ötientiz├óndu-╚Öi talentul ╚Öi ├«nv─â╚Ť├ónd c├ót de departe ├«i poate duce disciplina. Aceste fapte ├«mbun─ât─â╚Ťesc considerabil stima de sine a copiilor.


Prin urmare, a ├«nv─â╚Ťa s─â c├ón╚Ťi la pian ofer─â o mul╚Ťime de beneficii uimitoare copila╚Öilor , beneficii de care cei mici se vor putea bucura pe tot parcursul vie╚Ťii:

  • Stimularea creativit─â╚Ťii ├«ntr-un mediu sigur ╚Öi confortabil.

  • Gestionarea a emo╚Ťiilor, care duce la un nivel mai sc─âzut de stres.

  • Crearea unui obicei zilnic benefic pentru dezvoltarea lor echilibrat─â

├Än cadrul Fabricii de Bucurii, oferim cu drag ore de pian! A╚Öa c─â, dac─â ai orice fel de ├«ntrebare legat─â de articolul de mai sus sau dac─â vrei s─â te programezi la o lec╚Ťie de testare po╚Ťi completa formularul de programare sau ne po╚Ťi contacta direct pe whatsapp!

310 views
bottom of page